UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мера Одеси Труханова арештували — САП

Його взяли під варту в залі суду.

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту у справі «Краяну», повідомила 4 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Рішення затвердив Вищий антикорупційний суд із правом внесення застави 13 млн гривень. 

«Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу одному з обвинувачених у справі Одеського «Краяну» – міському голові Одеси», – повідомили дещо згодом деталі у САП.

Прокурор САП звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу Геннадію Труханову із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави після того, як він не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом.

ВАКС частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави.

На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду.

Міського голову Одеси та його спільників з мерії та приватної компанії уже багато років обвинувачують у заволодінні 92 млн грн місцевого бюджету в межах справи "Краяну" у 2016 році. У липні 2019-го Малиновський суд Одеси оголосив виправдальний вирок усім фігурантам справи. Однак у лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала цей вирок. Докладніше про аферу з "Краяном" читайте в матеріалі Ніни Перстньової "Такі да – Феміда осліпла".