UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генпрокуратура заявила про розкрадання ще 6 млн гривень на будівництві Подільського мосту в Києві

Кошти просто перерахували субпідряднику, який не проводив ніяких робіт.

Керівника субпідрядної організації підозрюють у привласненні 6 млн гривень на підводних роботах під час будівництва Подільського мосту в Києві. Як повідомив Офіс генерального прокурора, йому вже оголосили підозру у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

За даними слідства генпідрядник будівництва Подільського мосту у 2020 році вніс неправдиві дані про обсяги та вартість підводних робіт, які виконувало субпідрядне підприємство. Йдеться про роботи з очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції. За ці роботи субпідрядній організації і перерахували понад 6 млн грн.

Однак слідчі вказують, що вказані роботи фактично не проводилися, що доводить судова будівельно-технічна та економічна експертизи.

«Обвинувальний акт стосовно генпідрядника за вказаними фактами вже скеровано до суду. Слідство щодо інших фактів заволодіння бюджетними коштами під час будівництва Подільського мосту триває», - зазначили в ОГП.

Читайте також: Розкрадання на будівництві Подільського мосту: керівник столичного комунального підприємства отримав нову підозру

Будівництво Подільського мосту через Дніпро у Києві, який будували понад 30 років, супроводжувалося декількома розслідуваннями правоохоронців. Так, впродовж 2016-2021 років кошторисна вартість будівництва Подільського мостового переходу у Києві з 11,251 мільярда гривень зросла до 19,922 мільярда.

Так, у травні 2021 Київська міська прокуратура заявила про умисне ухилення від сплати податків при проведенні робіт з будівництва Подільського мосту на суму 9 млн гривень.

У 2023 року підозру у розтраті 104 мільйонів гривень оголосили керівнику комунального підприємства. Зокрема слідство встановило, що він на 24 млн грн завищив витрати на оренду техніки під час будівництва мосту.