UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джерело: На фінальному засіданні дисциплінарної комісії НАБУ, більшість визнала Гізо Углаву винним у тиску на підлеглих

Однак, остаточне рішення про міру дисциплінарного стягнення (аж до звільнення) ухвалюватиме директор НАБУ Семен Кривонос. Але тут з'явився нюанс.

У межах фінального засідання дисциплінарної комісії НАБУ більшість її членів визнали Гізо Углаву винним у тиску на підлеглих. Нагадаємо, що кримінальну справу про зливи в НАБУ веде САП, а НАБУ вело внутрішнє розслідування за фактами тиску першого заступника на підлеглих.

Варто зазначити, що Углава, намагаючись захищатися, на передостанньому засіданні увімкнув членам дисциплінарної комісії несанкціонований запис розмови з директором НАБУ Семеном Кривоносом, що мав його скомпрометувати.

"На передостаннє засідання комісії Углава прийшов з адвокатом і продемонстрував запис розмови з Семеном Кривоносом, який нібито каже йому, що вважає Углаву невинним, але оскільки на нього сильно тиснуть антикорупційні громадські організації та міжнародники, буде змушений його звільнити", - зазначили джерела видання.

ZN.UA звернулося по коментар до директора НАБУ Семена Кривоноса, однак він відмовився коментувати цю інформацію.

Читайте також: Углава не прийшов на поліграф щодо "зливів", організований НАБУ: він пояснив, чому

"Сьогодні дисциплінарна комісія провела фінальне засідання і найближчим часом надасть свій письмовий офіційний висновок щодо того, чи було правопорушення в діях заступника директора НАБУ Гізо Углави, підозрюваного в тиску на підлеглих", - кажуть джерела ZN.UA.

За інформацією співрозмовників, у НАБУ на фінальному засіданні більшість членів комісії (3 представники НАБУ та 2 представники Ради громадського контролю НАБУ) проголосували за те, що заступник директора НАБУ чинив тиск на своїх підлеглих.

Однак, члени комісії розійшлися в рекомендаціях директору НАБУ Семену Кривоносу, який і ухвалюватиме рішення, як діяти далі та яку міру стягнення застосувати до Углави. Це рішення - виключно в повноваженнях директора НАБУ.

Читайте також: Директор НАБУ про терміни завершення слідства щодо Сольського: «Збираємо докази для складання обвинувального акту»

Раніше Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос заявляв, що підписав результат дисциплінарного провадження НАБУ у справі про тиск Гіхзо Углаві на підлеглих, які передав до дисциплінарної комісії, а саму комісію наразі очолюватиме представник ради громадського контролю при НАБУ.

У травні поточного року в "серці" антикорупційного блоку прорвався гнійник: гостра внутрішня криза, в яку поринули НАБУ та САП, виплеснулася назовні. Привід безпрецедентний — зливи НАБУ на користь Банкової, можливо, відбуваються на вищому рівні антикорупційного бюро. Детальніше про це читайте у матеріалі Інни Ведернікової "У пошуках "крота". Чим може закінчитися криза між НАБУ та САП".