UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційна палата ВАКС відправила Лієва під варту на 60 днів

Йому призначили заставу у розмірі 50 мільйонів гривень.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду в понеділок, 12 лютого, відправила під варту колишнього керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва. Про це йдеться у трансляції засідання ВАКС.

Судді частково задовольнили апеляційну скаргу прокурорів та скасували попереднє рішення ВАКС. Також суд постановив взяти Лієва під варту строком на 60 днів.

Читайте також: Міноборони замовило у хорватів міни, але компанія замість поставки купила завод на Балканах

Крім того ВАКС визначив ексчиновнику заставу у розмірі 50 мільйонів.

Згідно з постановою суду Лієв також має носити електронний браслет та здати закордонний паспорт.

Нагадаємо, 29 січня ВАКС відхилив клопотання прокурора призначити затриманому у справі про розкрадання майже 1,5 мільярда гривень на закупівлі боєприпасів для ЗСУ Олександру Лієву запобіжний захід.

Раніше ZN.UA оприлюднило розслідування щодо закупівель Міноборони продовольства для армії. У матеріалі йдеться, що міністерство підписало угоду на 13 мільярдів із фірмою зі статутним капіталом у тисячу гривень. Тобто, МО під час війни уклало угоду з фірмою–"прокладкою".

Після кількох заяв про "інформаційну атаку" міністр оборони Олексій Резніков врешті заявив плани створити нову, "більш гнучку" систему харчування для ЗСУ на тлі розслідування щодо корупційних закупівель в Міноборони. Однак на практиці Міноборони вирішило сховати ціни на продукти харчування в усіх доступних контрактах та навіть видаткових накладних.

Подробиці історії читайте у статті Юрія Ніколова "Тилові щури Міноборони під час війни "пилять" на продовольстві для ЗСУ більше, ніж за мирного життя".