UA / RU
Підтримати ZN.ua

Член ЦВК Магера назвав підрахунок голосів на виборах «достатньо брудним»

Магера стурбований брудним підрахунком голосів на деяких виборчих дільницях. Він не виключає, що ЦВК може змінити голову комісії на проблемному окрузі Пилипишина.

У Центральній виборчій комісії припускають, що підсумку 100% підрахунку голосів на парламентських виборах за протоколами дільничних комісій в електронному вигляді в середу, 31 жовтня, не буде.

«Мені особисто хотілося б, щоб це було завершено ще вчора, але ми реалісти і розуміємо, що можливо і за сьогоднішній день не буде 100% протоколів по всій Україні», - заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

«Я не хочу висловлювати офіційну позицію ЦВК, оскільки мене на це ніхто не уповноважував, але скажу, як один із членів ЦВК, що ці вибори в частині підрахунку голосів є достатньо брудними», - також зазначив він.

Так, Магера зазначив, що в низці округів Києва, зокрема у 223 і 211, окружні комісії намагаються прийняти рішення про необґрунтований перерахунок голосів на окремих дільницях.

«Але вони займаються такою діяльністю, якою займається сьогодні і Київ, у зв'язку з чим плентається у хвості всієї України», - додав заступник голови ЦВК.

Він також не виключив, що ЦВК може розглянути питання про заміну голови двісті двадцять третьої комісії або окремих її членів, якщо ситуація в цьому окрузі не зміниться.

Нагадаємо, що на окрузі 223 «свободівець» Юрій Левченко перемагає Віктора Пилипишина, на окрузі 211 Сергій Терьохін («Батьківщина») перемагає регіонала Ігоря Лисова. !zn

Читайте також:

Названо 13 округів, що гальмують підрахунок голосів. Київська область - серед лідерів

Два опозиційних кандидати у Волинській області вимагали перерахунку голосів

Гриценко: Кличко б’є Об’єднану опозицію у спину

Опозиція пригрозила влаштувати перевибори в Раду, якщо влада не припинить фальсифікації