UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зятю Трампа обмежили доступ до держтаємниці

Протягом року у Джареда Кушнера була найвища ступінь допуску до секретної інформації.

Зять і старший радник Дональда Трампа Джаред Кушнер втратив доступ до інформації найвищого рівня секретності. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на два джерела.

Кушнер тепер не може переглядати найбільш цінний звіт розвідки США – так звані "президентські зведення". У цих документах американські спецслужби щодня становлять найважливіші секретні відомості.

протягом року після того, як Трамп зайняв посаду президента, у його зятя була найвища ступінь допуску до держтаємниці. Старший радник користувався тимчасовими дозволами, адже постійного допуску йому не надали.

Нещодавно заступник міністра юстиції Рід Розенштейн передав раднику Білого дому Дону Макгану деяку інформацію, після якої Кушніру і знизили рівень доступу до секретної інформації.

Співрозмовники Reuters пов'язали це з рішенням Білого дому посилити контроль за доступом до держтаємниці.

Раніше повідомлялося, що зять Трампа керував контактами колишнього радника президента США з питань національної безпеки Майкла Флінна з росіянами. Він є одним з ключових фігурантів справи про російське втручання у вибори.

У лютому Кушнер розпочав співпрацю зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером, який веде справа про російський слід у президентських виборах в США. Так, на початку листопада 2017 року він зустрічався з командою спеціального прокурора Роберта Мюллера, які запитували його про Флінна.

Перед цим у конгресі США допитали ще одного учасника зустрічі Трампа-молодшого і юриста з РФ Наталію Весельницьку. Даючи свідчення в обох комітетах Конгресу, Трамп-молодший визнав, що в червні минулого року провів у Нью-Йорку зустріч з Весельницькою. За його словами, він погодився на розмову, так як сподівався отримати інформацію компрометуючого характеру про колишнього держсекретаря США Хілларі Клінтон.