UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звільнення Алана Гросса поліпшить відносини між Кубою і США - ЗМІ

В адміністрації США говорять про ослаблення торгового ембарго.

Куба звільнила засудженого за шпигунство американського громадянина Алана Гросса, якого п'ять років тримали у в'язниці, з гуманітарних міркувань.

Звільнення Гросса, як пише Reuters, може призвести до серйозних змін у відносинах США і Куби. Президент США Барак Обама також готує спеціальну заяву, присвячене цьому питанню. Одночасно з Обамою з офіційною заявою до народу виступить і лідер Куби Рауль Кастро.

Крім цього, один із представників адміністрації США заявив про намір послабити торгове ембарго, накладене на Кубу, а також відновити дипломатичні відносини з Гаваною, передає "ТАСС".

"Президент має намір оголосити про суттєві зміни в політиці по відношенню до Куби", - сказав чиновник, відзначивши, що мова йде про "нормалізацію відносин".

Читайте також: США і Куба розглянуть можливість відновлення поштового сполучення

Гросс був затриманий затримано 3 грудня 2009 року за незаконне ввезення в країну апаратури супутникового зв'язку. У грудні 2011 року на Кубі амністували 3 тисячі осіб. Серед амністованих було 86 іноземних громадян, але американець Алан Гросс, засуджений 15 років тому за шпигунство, в цей список не потрапив.