UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ повідомляють про істотне падіння рейтингу Дуди

На противагу Дуди, рейтинги шоумена Шимона Холовню зросли майже вдвічі.

Агенство Kantar провело опитування, відповідно до якого рейтинг Анджея Дуди перед майбутніми виборами впали на 20%. Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

Результати опитування свідчать, що зараз за Дуду готові віддати свої голоси 39% громадян, хоча ще у квітні їх було 59%.

Інший кандидат у президенти - мер Варшави Рафал Тшасковский, який є представником опозиційної партії "Громадянська позиція", користується підтримкою 18% виборців.

Ще 15% респондентів повідомили, що готові віддати свої голоси за 43-річного "позасистемного" шоумена Шимона Холовню. Варто зазначити, що його рейтинг, у порівнянні з рейтингом Дуди, зріс на 8%, тобто майже на половину.

Видання повідомляє, що таким чином ймовірність проведення другого туру у Польщі ще більша. Соціологи стверджують, що у другому турі Дуда зможе перемогти будь-кого зі своїх конкурентів.

Читайте також: Президент Польщі Анджей Дуда почав боротьбу за другий термін на посаді президента

Президентські вибори у Польщі мали відбутися 10 травня. У лютому нинішній очільник Польщі Анджей Дуда повідомив, що знову балотуватиметься на посаду президента Польщі.

Однак у березні в країні оголосили епідемію у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19. Консервативна партія "Право і Справедливість" запропонували запровадити поштові бюлетені замість фізичного голосування і провести вибори попри пандемію.

В понеділок, 6 квітня, Сейм Польщі прийняв закон про особливі правила проведення президентських виборів 2020 року шляхом "кореспондентського голосування".

Детальніше про це читайте в статті Сергія Желіховського "Пандемія виборам не завада" та в матеріалі Олександра Шевченка "Вибори Шредінгера".