UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Адміністрація Байдена готує нові санкції проти Росії

Це буде оновлений список обмежень, складений ще адміністрацією Трампа.

Адміністрація президента США Джо Байдена готує нові санкції проти Росії через отруєння опозиціонера Алєксєя Навального. Про це повідомляє видання Politico.

Свої обмеження Штати координуватимуть з Європейським Союзом. 

Зазначається, що пакет санкцій через отруєння Навального підготувала ще попередня адміністрація, проте команда Байдена хоче його оновити. 

"Досить сказати, що ми не будемо сидіти склавши руки перед обличчям цих порушень прав людини", - розповів високопоставлений посадовець.

Нові обмеження можна вважати першим кроком команди Байдена на шляху до притягнення РФ до відповідальності за порушення прав людини. 

Читайте також: "ЄС не має наміру миритися з діями Росії": глава МЗС Німеччини виступив за санкції проти РФ за вирок Навальному

Чому Кремль пішов на загострення ситуації навколо опозиціонера? Чому Навальний, знаючи про загрозу арешту, все ж повернувся в Росію? Чи становить він реальну загрозу для путінського режиму? Про це читайте в статті Олексія Коваля «Путіну потрібен Навальний», а також в матеріалі Андреаса Умланда «Як ставитися до феномену Навального» в ZN.UA.