UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналісти дізналися, де зараз можуть жити батько і донька Скрипалі

Після одужання від отруєння "Новічком" обидва отримали нові документи.

Подвійний шпигун Сергій Скрипаль і його донька Юлія, які пережили отруєння "Новічком", залишили Велику Британію і тепер живуть у Новій Зеландії, повідомляє британське видання The Sunday Times із посиланням на інформовані джерела в уряді.

Співрозмовник видання розповів: Скрипалі отримали нові імена та документи, їм також допомогли облаштуватись на новому місці. Батько і донька не планують знову з'являтися у публічному просторі, але, ймовірно, підтримують деякі зв'язки зі свого минулого життя в Солсбері.

До переїзду в Нову Зеландію Скрипалі близько року жили на секретному об'єкті британської розвідки MI6.

Читайте також: Оглядач назвав чотири фактори деградації зовнішньої розвідки України

Нагадаємо, навесні 2018 року колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію шпиталізували у британському Солсбері із сильним отруєнням. За даними слідства, Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новичок" російського виробництва.

Група Bellingcat встановила реальні особи отруйників: офіцерів ГРУ Генерального штабу ЗС РФ Анатолія Чепіги ("Руслан Боширов") і Дениса Сергєєва ("Сергія Федотова") і військового медика ГРУ Олександра Мішкіна ("Олександр Петров")

Отруєння Скрипалів стало причиною дипломатичного скандалу із висилкою з багатьох країн світу російських шпигунів під дипприкриттям. Докладніше читайте у матеріалах Олександра Хари "Токсична Росія" і "Дипломатичний екзорцизм" для ZN.UA.