UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жителі міст розповіли, що має бути в ідеальному центрі будь-якого міста: Bloomberg

Найбільша потреба – заклади харчування різного рівня та напрямків

Жителі мегаполісів відповіли яким би вони бачили ідеальний центр міста. 26 000 респондентів із міст різних континентів в більшості погоджувались або повністю погоджувалися з тим, що центр має бути обладнаним комфортним і різноманітним місцем для громадського харчування, пише Bloomberg.

Читайте також: Містечко для майбутнього

Топ-заклади ідеального центра міста

У топ-трійці потреб також розваги та шопінг. Відповідно 81% вважає, що центр міста без закладу харчування за межами місця проживання чи роботи, не є ідеальним. 76% вважає, що має бути привабливий спосіб розваг. 75% наполягають, що необхідні магазини для придбань і різноманітних за ритмічністю та вартістю, закупів.

Що ще має бути обов'язково у центрі міста?

Центри міста мають бути добре обладнаними для роботи. Значний відсоток тих, хто бажає у центрі міста побачити перегляд вистав, кіно, різноманітних концертів чи інших творчих акцій. Така сама кількість респондентів вважає, що важливо наситити центр міста локаціями де постійно відбуваються нові зустрічі, події. Так вважає 74% респондентів. 

Що турбує менш як 50% жителів міст?

В ідеальному центрі мегаполіса чи меншого міста, має бути локація, що допоможе познайомитися з іншою людиною для спілкування чи створення сім'ї. Так вважає 45% опитаних. 44% турбуються про те, що центр міста вам місце для виховання та спілкування з дітьми.

Консалтингова компанія Knight Frank склала рейтинг кращих міст світу. Згідно з даними дослідження, перше місце посів Нью-Йорк. Другим виявився Лондон, на третьому місці Париж, на четвертому - Токіо, на п'ятому - Брюссель.

У складанні рейтингу міст, який готується щорічно з 2008 року, враховувалися показники політичного впливу, економічної активності, якості життя та рівня їх культурного значення.