UA / RU
Підтримати ZN.ua

Земля в ілюмінаторі: астронавт NASA показав незвичайні види з космічного корабля

Чаруючі види з висоти 400 км на Землю і хмари

© Mike Hopkins/twitter
© Mike Hopkins/twitter
© Mike Hopkins/twitter
© Mike Hopkins/twitter
© Mike Hopkins/twitter

Майк Хопкінс, астронавт NASA, член команди Resilience, показав життя астронавтів на Міжнародній космічній станції SpaceX Crew Dragon в 408 км від Землі. Нещодавно Хопкінс поділився фотографіями, зробленими з космічного корабля, і показав унікальні види з космосу на Землю.

Уродженець Міссурі став астронавтом NASA в 2009 році і в даний час є командиром екіпажу. Він і його команда - пілот Віктор Гловер, фізик Шеннон Уокер і японський астронавт Соїча Ногучи - покинули Землю 15 листопада 2020 року, і будуть називати космічний корабель Resilience своєю домівкою ще наступні шість місяців, поки новий екіпаж не вступить у володіння.

Це третя поїздка Хопкінса на Міжнародну космічну станцію після того, як він раніше працював бортінженером в 64-ій експедиції. До цього він був членом екіпажу експедиції 37/38, яка провела 166 днів на орбіті Землі.

Як командир, Хопкінс відповідає за всі етапи польоту, від запуску до повернення в атмосферу. Однак у нього ще є час розслабитися і насолодитися видами. Він ділиться фотографіями Землі, а також захоплюючими знімками невеликих космічних кораблів і обладнання, стикуватися з Resilience. Але найнеймовірніші його фото показують, наскільки мирною Земля виглядає здалеку. Хопкінс каже: «Іноді у вихідний день потрібно просто дивитися на хмари».

Читайте також: SpaceX назвала ім'я другого пасажира, який полетить в космос в рамках цивільного запуску

Нагадаємо, астрономи пояснили походження міжзоряного астероїда Оумуамуа, який пролетів через Сонячну систему в 2017 році. До цього дослідники припускали, що він міг бути інопланетним кораблем або ж уламком комети.