UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський доручив уряду невідкладно надати гуманітарну допомогу Лівану

Президент підписав відповідний указ.

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду надати гуманітарну допомогу Лівану. Відповідний указ опублікували на сайті Офісу голови держави.

“З метою сприяння подоланню наслідків надзвичайної ситуації, що склалася у Ліванській Республіці внаслідок вибуху в порту м.Бейрута, відповідно до статті 10 Закону України "Про гуманітарну допомогу" постановляю: надати гуманітарну допомогу Ліванській Республіці”, - йдеться в указі №319/2020.

У документі також йдетьсь про те, що Кабінет міністрів має “невідкладно надати гуманітарну допомогу Ліванській Республіці”.

Читайте також: Внаслідок вибуху в Бейруті Ліван може зіштовхнутися з масовим голодом — FT

Нагадаємо, 4 серпня у місті Бейрут прогриміли два вибухи. За різними даними, у результаті загинули 137 осіб, понад 4 тисячі отримали поранення. В українському посольстві в Лівані повідомили про те, що серед постраждалих - кілька українців.

За попередньою інформацією, причиною вибуху стало порушення умов придатності 2 750 тонн аміачної селітри. Але США не виключають цілеспрямованої атаки.

Після вибуху у Бейруті почалися масові акції протесту. Однією з вимог протестувальників була відставка президента і прем'єр-міністра країни. Уряд виконав вимоги громадян і прийняв рішення щодо відставки.

Водночас за даними ЗМІ, представники ліванських спецслужб ще минулого місяця попереджали прем'єр-міністра та президента Лівану про те, що аміачна селітра, яка зберігалася в порту Бейрута, становила небезпеку, і в разі вибуху могла зруйнувати значну частину столиці країни.