UA / RU
Підтримати ZN.ua

З сайту російського суду зникла справа, в якій визнається присутність армії РФ в ОРДЛО

В українському МЗС це не вважають дивним.

З сайту Кіровського суду Ростова-на-Дону зникли дані про справу, у матеріалах якої офіційно визнавалася присутність регулярної російської армії на окупованій території Донбасу, пише Ліга.net. В українському Міністерстві закордонних справ відреагували на зникнення справи.

Так, у коментарі виданню в МЗС заявили, що вердикт суду наблизив притягнення російської влади до міжнародно-правової відповідальності. Тож не дивно, що з публічного доступу текст справи вирішили видалити.

Напередодні суд ухвалив вирок, у фінальній версії якого йдеться про росіян, які перебували в ОРДЛО на «бойовому чергуванні». Сама справа стосується хабарництва.

Крім того, у вироку розкривається інформація про регулярне постачання продовольства російської армії, яка знаходилася на окупованій території Донбасу. Згідно з текстом вироку, що зник зі сайту, розміщеним на позиціях бойовиків російським військовим раз на два тижні відправляли 1300 тонн продовольства з Ростовської області. У Кремлі, що не дивно, назвали дані «напевно помилковими».

Читайте також: Мамедов розказав, як можна притягнути Росію до відповідальності за агресію та воєнні злочини на Донбасі

Росія завжди заперечувала участь своїх військовослужбовців у бойових діях на сході України, стверджуючи, що їх там немає, а українській армії протистоїть ополчення з жителів Донбасу. Водночас низка журналістських розслідувань та публікації українських спецслужб довели, що російська армія брала безпосередню участь у бойових діях на сході України.

Про нюанси українсько-російських дипломатичних баталій навколо угоди про «нульовий варіант», інтереси Києва та Москви читайте у статті Володимира Кравченка «Нові претензії Путіна: що ще він хоче від України».