UA / RU
Підтримати ZN.ua

З редакції російського медіахолдингу РБК звільнили все керівництво

З редакції російського медіахолдингу РБК звільнили все керівництво

Керівництво редакції великого російського медіахолдингу РБК в п'ятницю, 13 травня, було звільнено з займаних посад.

Видання покинули шеф-редактор Єлизавета Осетинська, головний редактор сайту Роман Баданін і головний редактор газети Максим Солюс, повідомляє Meduza.

За даними джерела видання, Солюса позбавили посади проти його волі, а Осетинська й Баданін були звільнені за угодою сторін.

Генеральний директор холдингу Микола Молибог пояснив звільнення журналістів "розбіжностями з деяких важливих питань".

Тимчасово виконуватиме обов'язки редактора об'єднаної редакції РБК колишній заступник Баданіна Ірина Малкова.

Слідом за звільненням керівництва РБК журналісти видання почали заявляти про свої наміри покинути редакцію. Зокрема, про звільнення заявили заступники головного редактора сайту та газети Ірина Малкова, Надія Іваницька Юлія Ярош та Петро Мироненко, а також головний редактор журналу Валерій Ігуменов. Усього, за підрахунками Slon.ru, редакцію РБК мають намір залишити як мінімум 13 співробітників.

Читайте також: Сучасна пропаганда Росії небезпечніша, ніж в часи Холодної війни - Washington Post

Джерело Reuters, близьке до керівництва РБК, пояснив, що рішення про дострокове звільнення Осетинської може бути пов'язано з тиском Кремля. Крім того, повідомлялося, що російська влада почала чинити тиск на російського олігарха Михайла Прохорова з вимогами змінити керівництво РБК і продати медіахолдинг.

Нагадаємо, в 2014 році подібні зміни відбулися і в редакції популярного інтернет-видання Lenta.ru. Після зміни керівництва видання стало лояльним до Кремля.

Частина редакції переїхала до Латвії й створила інший новинний проект Meduza.