UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз запевнив, що гарантує безпеку своєї інформації від спецслужб США

Європейці роблять все можливе для шифрування інформації, а також припиняють всілякі спроби вторгнення у базу даних.

В установах ЄС робиться все необхідне, що потрібно для захисту інформації, запевнила журналістів офіційний представник Європейської комісії Піа Хансен.

Відповідаючи у п'ятницю на брифінгу у Брюсселі на питання, як розвивається ситуація після публікацій у європейських ЗМІ про електронне стеження спецслужб США за сприяння низки країн Європи за установами Євросоюзу, Хансен зазначила, що не може говорити про деталі можливостей та методи гарантування безпеки інформації, що застосовуються в ЄС.

"Але я можу вам підтвердити, що ми використовуємо всі технічні заходи виявлення (стеження - ред.), передбачені для таких організацій, як наша, а також використовуємо цілу серію доступних нам методів шифрування. Ми використовуємо їх з урахуванням рівня чутливості інформації, яку хочемо захистити", - повідомила представник Єврокомісії.

"На жаль, я не можу сказати вам більше, тому що це стосується питань внутрішньої безпеки", - заявила Хансен.

Нагадаємо, екс-співробітник технічних служб Агентства національної безпеки Едвард Сноуден передав пресі інформацію про те, що спецслужби США і Великобританії стежать за телефонними переговорами та електронним листуванням мільйонів громадян як цих двох, так і інших країн.

Завдяки Сноудену, стало відомо, що у США діє секретна програма PRISM, яка дозволяє Агентству національної безпеки збирати дані про користувачів інтернету і клієнтів великих американських стільникових операторів. Влада США на захист програми стверджувала, що використовує її тільки для запобігання терактам.

Після публікації викриттів Сноуден переховувався у Гонконзі, звідки прилетів до Москви. Влада США намагалася домогтися його екстрадиції від влади як Гонконгу, так і РФ, проте поки не домоглася успіху. !zn

Читайте також:

Голова Естонії закликав ЄС менше обурюватися через шпигунство США: "Самі не дівчатка невинні"

Держсекретар США не побачив у стеженні за Євросоюзом "нічого незвичайного"