UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз стурбований спробою РФ здійснити кібератаку на ОЗХЗ

В ЄС зазначили, що засуджують дії, які спрямовані на підрив міжнародного права та інститутів.

Європейський союз висловив серйозну заклопотаність через спробу Росії здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Такими діями Росія продемонструвала неповагу до ОЗХЗ. Про це йдеться в спільній заяві президента Євроради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера та високого представника Євросоюзу Федеріки Могеріні.

"Ми висловлюємо серйозну стурбованість з приводу цієї спроби підірвати цілісність Організації щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), поважної міжнародної організації, організованої Нідерландами. Цей агресивний акт продемонстрував неповагу до урочистої цілі Організації щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яка працює над викоріненням зброї по всьому світу в рамках мандата Організації Об'єднаних Націй", - йдеться в заяві.

У спільному комюніке також зазначено, що Євросоюз засуджує дії, які підривають міжнародне право і міжнародні інститути.

"ЄС буде продовжувати зміцнювати стійкість своїх інститутів та інтересів членів-держав, а також міжнародних партнерів та організацій у цифровий області", - зазначено в заяві.

Нагадаємо, міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд повідомила про те, що в квітні місцева влада вислала чотирьох агентів ГРУ, яких підозрюють у спробі вчинити кібератаку на ОЗХЗ. При цьому під час затримання росіян, в Організації щодо заборони хімічної зброї перевіряли речовину, якою в березні отруїли Сергія та Юлію Скрипалів.