UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС розгляне продовження санкцій проти РФ, але питання про їх посилення зараз не стоїть

Питання продовження антиросійських санкцій буде розглянуто в найближчі тижні, повідомила Могеріні.

Європейський союз розгляне питання про продовження економічних санкцій проти Росії, але не має наміру їх розширювати, цитує слова верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні агентство Bloomberg.

"У нас буде політична дискусія в найближчі тижні з державами-членами з питання пролонгації існуючих санкцій", - заявила журналістам Могеріні в Брюсселі в п'ятницю, 20 травня. "Але питання про посилення санкцій не буде обговорюється в даний момент", - додала вона.

Раніше Європарламент зажадав негайної відміни рішення про заборону Меджлісу і цьому документі закликав розширити санкції проти Росії за порушення прав кримських татар.

Напередодні повідомлялося, що верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні очікує, що лідери країн-учасниць підтримають продовження санкцій проти Росії в липні.

28 квітня депутати нижньої палати парламенту Франції – Національної асамблеї – схвалили резолюцію, що закликає уряд країни виступити проти санкцій щодо Росії.

Санкції проти Росії вводилися США, Євросоюзом та деякими іншими країнами (Австралією, Японією, Канадою, Норвегією і так далі) в декілька етапів у 2014 році. Після анексії Криму США і ЄС ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян Росії і України, які відповідальні за підрив територіальної цілісності України. Санкції більш високого рівня - економічні, були введені влітку 2014 року (ряд економічних санкцій США ввели ще навесні), після агресії Росії на сході України, в Донбасі.

Наприкінці грудня 2015 року Мінфін США посилив санкції, раніше введені проти громадян і юридичних осіб, причому, не тільки російських. Крім того, Мінфін ввів секторальні санкції проти значно ширшого переліку компаній.