UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС може продовжити заборону на в'їзд до 15 травня через пандемію коронавірусу

Обмеження не стосуються людей, які перетинають кордон, щоб потрапити на роботу.

Єврокомісія рекомендувала продовжити заборону на в'їзд до Євросоюзу з третіх країн до 15 травня в рамках боротьби з поширенням пандемії COVID-19, повідомляється на сайті Єврокомісії.

Як йдеться в заяві Єврокомісії, для ефективної боротьби з коронавірусом необхідно більше 30 днів.

"Відповідне рішення кожна країна ЄС має право приймати сама. У той же час досвід показує, що такі заходи стають ефективними, якщо всі країни діють узгоджено на зовнішніх кордонах Євросоюзу", - зазначили в Єврокомісії.

Як заявив віце-президент Єврокомісії Маргаритис Шинас, незважаючи на перші обнадійливі ознаки стабілізації ситуації, "продовження обмеження на поїздки необхідно для зниження ризику подальшого розповсюдження хвороби".

Попередня заборона на поїздки в ЄС для громадян третіх країн за рекомендацією Єврокомісії була прийнято в середині березня терміном на 30 днів усіма країнами ЄС, а також Швейцарією, Норвегією, Ліхтенштейном та Ісландією, що входять в так звану "зону ЄС +".

Обмеження не поширюються на медперсонал, дипломатів і громадян країн ЄС, які повертаються додому. Також виняток зробили для людей, які доїжджають на роботу за кордон, і тих, хто транспортує важливі товари.

Раніше, кількість заражених коронавірусом в Росії перевищила 10 тисяч. Влада Росії за добу зареєструвала ще 1459 нових випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-19.

Також, ЄС скаржиться що з Росії надходить дезінформація про коронавирусну інфекцію COVID-19. Проект ЄС з пошуку і спростування фейків EUvsDisinfo вже задокументував понад 150 випадків дезінформації щодо COVID-19, пов'язаної з Кремлем.