UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС готується відхилити бюджетні плани Риму – La Repubblica

Протистояння між ЄС та Італією наростає. У Брюсселі не згодні з бюджетними апетитами на Апеннінах.

Європейська комісія вже почала процедуру оформлення порушення проти італійського уряду у зв'язку з його планами збільшення бюджетних витрат в наступному році, повідомляє Reuters з посиланням на La Repubblica.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте на поточний момент отримав неофіційну записку, в якій містилася відповідна інформація. У той же час, заступник прем'єр-міністра країни Маттео Сальвіні в середу заперечував, що уряд отримував які-небудь документи від комісії.

Офіційно бюджетні цільові показники, що складають основу бюджету на наступний рік, мають бути відправлені в Брюссель до 15 жовтня, комісія, в свою чергу, повинна надати відповідь до кінця місяця.

Фінансовий бюджет Італії на 2019 рік складений з дефіцитом 2,4% від ВВП країни. У ньому передбачена можливість раннього виходу на пенсію, а також базовий дохід для бідних людей. Імовірно, ці зміни обійдуться бюджету в 33,5 млрд євро, з яких 27,2 млрд опиняться в його дефіцитній частині. У зв'язку з цим європейські чиновники скептично сприйняли появу такого документа, очевидно побоюючись повторення досвіду Греції, яка допустила дефолт в 2015 році.