UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японці не змогли запустити у космос нову ракету Epsilon, яку будували 12 років

Невдачею обернулася спроба запустити нову японську ракету з космодрому на острові Кюсю: коли зворотний відлік дійшов до нуля, нічого не сталося - ракета залишилася на землі.

Запуск ракети-носія Epsilon, яку фахівці Японського аерокосмічного агентства розробляли 12 років, так і не відбувся.

Запуск ракети транслювався у прямому ефірі. За 70 секунд до запланованого запуску почався зворотний відлік, однак після того, як пролунало слово "один", так нічого і не відбулося.

За попередніми даними, старт було скасовано через неправильне положення ракети.

Поспостерігати за зльотом нової японської ракети неподалік від космодрому Утіноура на острові Кюсю зібралися кілька сотень людей, і невдачу вони зустріли з розчаруванням.

Триступенева ракета-носій Epsilon мала вивести на орбіту дослідницький супутник Sprint-A. Апарат призначено для вивчення планет Сонячної системи, зокрема - Венери, Марса і Юпітера. За планами, він повинен провести у космосі один рік.

Ракета-носій Epsilon стала першою ракетою, розробленою у Японії за останні десять років. Зазначалося, що вона повинна коштувати 3,8 мільярда єн (40 мільйонів доларів), що дозволило б значно здешевити запуски невеликих супутників. Крім того, Epsilon компактніша за ракети типу Н2А, що діють наразі. !zn

//www.youtube.com/v/H3C1nO_zec0?hl=ru_RU&version=3

Читайте також:

Ракета "Протон" вибухнула відразу після старту, над Байконуром утворилася отруйна хмара

США запустили військовий супутник зв'язку нового покоління

Американці запідозрили, що Китай провів перше випробування нової ракети для знищення супутників