UA / RU
Підтримати ZN.ua

Всі школи Чехії закриють на карантин через коронавірус

Дитячі садки країни продовжать роботу в звичайному режимі.

У зв'язку з різким збільшенням кількості хворих на коронавірус, уряд Чехії ухвалив рішення закрити на карантин школи всіх рівнів в країні з середи, 14 жовтня

Учнів переведуть на дистанційне навчання, повідомляє 13 жовтня Європейська правда з посиланням на ресурс Novinky.

Глава Міністерства освіти Чехії Роберт Плага уточнив, що школярі перейдуть на дистанційне навчання з 14 по 23 жовтня, а далі, після цього терміну, у них йдуть канікули до 1 листопада.

В уряді Чехії розраховують на те, що дана міра вплине на динаміку поширення коронавіруса й значно зменшить показники щоденної статистики.

Читайте також: Степанов хоче повністю скасувати масові заходи на 50 і більше осіб

Уточнюється, що прийнята міра ніяк не стосується роботи дитячих садків.

При цьому глава Міністерства фінансів Чехії уточнив, що офіційне рішення про переведення всіх шкіл країни на карантин поки тільки узгоджено, а офіційно про нього буде повідомлено пізніше.

Напередодні в Чехії вступили в силу нові, більш жорсткі обмеження, які діятимуть протягом двох тижнів.

Нагадаємо, Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій України від 12 жовтня рекомендувала школам перейти на канікули, а вузам на дистанційну форму навчання вже з 15 жовтня.

"Комісія прийняла рішення рекомендувати закладами загальної середньої освіти встановити з 15 по 30 жовтня 2020 року канікули, в наступний період - можливий перехід на дистанційну та змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації. Також рекомендується закладам професійного (професійно-технічного) освіти, професійного перед вищим і вищої освіти перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання", - зазначено в повідомленні.

При цьому студентам рекомендується виїхати з гуртожитків, крім сиріт, осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, "червоних" карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства та здобувачів освіти, які суміщають навчання з роботою.

Також у понеділок, 12 жовтня, Міністерство освіти і науки України рекомендувало школам почати осінні канікули з 15 жовтня, але глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що в Києві осінні канікули розпочнуться 21 жовтня, як і планувалося. За його словами, завдання на сьогодні полягає в тому, щоб "пасивно проіммунізувати дітей і молодь для припинення активності епідеміологічного процесу".

На початку вересня ZN.UA писало про прогнози, згідно з якими до кінця жовтня цифра щоденних нових випадків зараження коронавірусом зросте до 5-6 тисяч, а заповнені койко-місця в лікарнях - до 40 тисяч. Яка ситуація з поширенням коронавірусу в Україні складається в реальності читайте в матеріалі Алли Котляр "COVID-19: боротьба вручну".