UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ зупинила випробування декількох препаратів від коронавірусу

Препарати не довели ефективності в зниженні смертності від COVID-19.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) припинила випробування гідроксихлорохіну, а також комбінацію препаратів лопінавір і ритонавір в якості лікування хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це повідомляється на сайті ВООЗ.

Відповідну рекомендацію дав міжнародний керівний комітет так званих тестів солідарності, які спрямовані на розробку засобу для лікування пацієнтів з COVID-19.

Попередні результати показали, що гідроксихлорохін і лопінавір/ритонавір лише незначно допомагають знизити смертність серед пацієнтів з COVID-19, або взагалі ніяк на неї не впливають, повідомляє організація.

«Ці проміжні результати випробувань показують, що гідроксихлорохін і лопінавір/ритонавір призводять до незначного зниження смертності госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 або взагалі не знижують її в порівнянні зі стандартом лікування. Дослідники, які беруть участь у випробуваннях, негайно перервуть випробування», - йдеться в заяві ВООЗ.

Читайте також: У світі за час пандемії на COVID-19 захворіло понад 427 млн осіб: карта

Раніше в ВООЗ повідомили про те, що в світі розробляють 150 потенційних вакцин від коронавірусу. 17 вакцин проходять клінічні випробування на людях.