UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ: вакцинацію від COVID-19 у світовому масштабі очікуємо до середини 2021 года

Важливо провести повноцінну перевірку ефективності та безпеки вакцини.

Сьогодні, 4 вересня, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що очікує початку масової вакцинації від COVID-19 у світовому масштабі не раніше середини 2021 року

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на європейські ЗМІ.

"Насправді ми не очікуємо, що побачимо масову вакцинацію до середини наступного року", - заявила прессекретарка ВООЗ Маргарет Харріс.

В даний час близько дев'яти вакцин - найвірогідніших кандидатів, вже знаходяться на просунутій стадії випробувань. ВООЗ уточнює, що надзвичайно важливо в ситуації, що склалася провести повноцінну перевірку ефективності та безпеки вакцин.

Читайте також: До ворожки не ходи: У МОЗ назвали головні симптоми коронавирусної хвороби

"Третя фаза випробувань повинна зайняти більше часу, тому що нам необхідно побачити, наскільки дієво захищає ця вакцина, і також зрозуміти, наскільки вона безпечна", - сказала Харріс.

Нагадаємо, Україна веде переговори про можливість закупівлі вакцини проти COVID-19 з компаніями AstraZeneca і китайським виробником вакцин, крім цього Україна розраховує на 8 млн доз вакцин в рамках глобальної ініціативи COVAX.

27 серпня, Європейська комісія підписала перший договір на закупівлю 300 мільйонів доз вакцини від коронавірусу. Договір був підписаний з розробником AstraZeneca.

Підписана угода передбачає закупівлю для всіх країн-членів Євросоюзу 300 млн доз вакцини, з можливістю закупівлі додаткових 100 млн доз.

Нагадаємо, вакцина проти COVID-19 для масового використання з'явиться в Україні в березні наступного року, заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко 1 вересня.

За його словами, березень 2021 - це оптимістичний варіант появи вакцини.

Станом на 4 вересня в Україні зафіксували 130 951 випадок коронавіруса. Зокрема, за останню добу виявили 2723 нових випадки. За період пандемії в Україні через коронавірус померли 2761 особу, 60 613 пацієнтів одужали.

Раніше ZN.UA писало, що без стійких інституцій і чіткої системи управління будь-яка стратегія і гроші на боротьбу з коронавірусів перетворюються в нуль. Детальніше в матеріалі "СOVID-19. Уроки першої хвилі".