UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ схвалила вакцину проти COVID-19 від Sinopharm

Це перша китайська вакцина, схвалена ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила в п'ятницю, що схвалила вакцину проти COVID-19 від китайського державного виробника ліків Sinopharm для екстреного використання.

Вперше ВООЗ дала дозвіл на екстрене використання будь-якої китайської вакцини від будь-якого інфекційного захворювання, передає Reuters.

Список ВООЗ для надзвичайних ситуацій є сигналом для національних регулюючих органів про безпечність та ефективність продукту і дозволить включити вакцину в COVAX, глобальну програму по забезпеченню вакцинами, головним чином, для бідних країн.

ВООЗ раніше дала екстрений дозвіл на вакцини проти COVID-19, розроблені Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson і, на минулому тижні, Moderna.

Читайте також: Вакцинація по-українськи

Раніше повідомлялося про те, що станом на 7 травня в Україні залишилося 161 090 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca. У зв'язку з цим міністр охорони здоров'я України Максим Степанов провів переговори з індійським Serum Institute щодо збільшення обсягів поставок вакцини NovaVax до 15 млн доз. Поставки очікуються в липні-серпні.