UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВООЗ рекомендує деяких категоріям населення отримати бустерну дозу вакцини від COVID-19

Зокрема, мова йде про людей з ослабленим імунітетом.

Всесвітня організації охорони здоров’я рекоендує деяким категоріям людей отримати бустерну дозу вакцини від коронавірусу у зв'язку з поширенням нового штаму COVID-19 "Омікрон", інформує  Reuters.

Консультативна група ВООЗ зазначила, що третя доза вакцини необхідна людям з ослабленим імунітетом,  а також особам, які вакцинувалися  інактивованою вакциною.

Мова йде про CoronaVac, Sinopharm та Bharat.

У світі вже запроваджують бустерну вакцинацію для людей з групи ризику, але через новий штам "Омікрон" розширили програму бустерної вакцинації.

У ВООЗ повідомляють, що ефективність вакцини від COVID-19 з часом падає, особливо у людей похилого віку.

Південноафриканські вчені провели дослідження, згідно з яким,ефективність вакцини Pfizer до 40 разів нижча проти штаму коронавірусу «Омікрон». Це дослідження у ПАР було дуже обмежене. Директор Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій Майкл Раян заявив, що створені проти коронавірусу вакцини, як і раніше, повинні захищати від важкого перебігу хвороби людей, які інфікувалися штамом «Омікрон».

Читайте також: Рівень захворюваності на "Омікрон" подвоюється кожні два дні — вчені

Поява нового штаму коронавірусу – новий виклик не тільки для охорони здоров'я України, а й для всього людства. Що за фрукт «омікрон» і чого від нього чекати Україні, читайте у статті Віктора Гавури «COVID-19: «омікрон» — нове випробування для України» у ZN.UA.