UA / RU
Підтримати ZN.ua

Внаслідок повені в американському штаті Кентуккі загинули 25 людей

Понад 23 тисячі людей у штаті залишилися без електрики, багато доріг у штаті заблоковано.

В американському штаті Кентуккі в результаті повені, викликаної сильними дощами, загинули щонайменше 25 людей, шестеро з них діти, повідомляє NBC News.

Президент Джо Байден опублікував заяву про велике стихійне лихо в Кентуккі і наказав направити федеральну допомогу в "райони, які постраждали від сильних штормів, повеней, зсувів та селів". Таку допомогу на день раніше запитував губернатор штату Енді Бешир.

За словами губернатора, наразі врятовано 294 особи, пошуково-рятувальні роботи продовжуються.

Понад 23 тисячі людей у штаті залишилися без електрики, а в багатьох округах немає води, додав він. Крім того, у штаті заблоковано майже 30 доріг.

Читайте також: Через повені на півдні Ірану загинули щонайменше 22 людини

Повінь може загрожувати 3 мільйонам людей у Кентуккі, Західній Вірджинії, деяких частинах північно-східного Теннессі, південно-західній Вірджинії та кількох округах на півдні Огайо.

Очікується, що у вихідні дощі продовжаться: у вихідні у східному Кентуккі може випасти від 2 до 4 дюймів опадів (5-10 см).

Раніше повідомлялося про те, що "Голод накриває світ" – жодна з країн, яка залежить від зерна з України, не виступила з протестами проти війни.