UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВМС Філіппін і США провели спільні навчання в Південно-Китайському морі — Reuters

Філіппінський воєначальник Ромео Браунер заявив, що спільні навчання з США важливі для зміцнення військово-морських сил.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Військово-морські сили Філіппін і США провели сьогодні, 31 липня, спільні морські навчання в Південно-Китайському морі, повідомили філіппінські збройні сили. Обидва союзники розпочали спільні морські навчання в листопаді з метою вдосконалення взаємодії своїх збройних сил в умовах зростаючої напруженості у відносинах з Китаєм у Південно-Китайському морі, пише Reuters.

В останніх навчаннях, що відбулися у межах економічної зони Філіппін, брали участь два кораблі, і вони були спрямовані на посилення зв'язку й оперативної координації між двома флотами, йдеться в заяві військових Маніли.

"Ці спільні навчання з нашим союзником мають вирішальне значення для посилення наших військово-морських можливостей та забезпечення ефективної співпраці для захисту наших морських інтересів", — цитуються в заяві слова філіппінського воєначальника Ромео Браунера.

Читайте також: Філіппінські військові звинуватили Китай у залякуванні у спірних водах Південно-Китайського моря

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін провели переговори зі своїми філіппінськими колегами 30 липня, в ході яких Вашингтон пообіцяв виділити 500 мільйонів доларів на посилення військових і берегової охорони Маніли.