UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада «Придністров'я» заявила, що СБУ готувала вбивство їхнього «президента». СБУ відповіла

«Провокація, зрежисована в Кремлі», - прокоментували українські правоохоронці.

Міністерство державної безпеки проросійської, самопроголошеної "Придністровської Молдавської республіки" заявило, що нібито запобігло теракту, в ході якого мали вбити їхнього "президента" Вадима Красносельського за вказівкою Служби безпеки України.

"Злочин за вказівкою Служби безпеки України готувався проти низки посадових осіб. Підозрюваних затримано. Вони дають свідчення", - ідеться в повідомленні міністерства.

Так званий прокурор "ПМР" Анатолій Гурецький заявив, що нібито за завданням українських спецслужб мав здетонувати Land Rover, у якому було 8 кілограмів гексогену. Теракт планували здійснити в центрі Тирасполя, щоб зачепити якомога більше людей.

Читайте також: У НАТО вважають, що Молдові треба менше боятися Росії, якщо вона хоче до Європи

Українська служба безпеки відповіла на це так: «СБУ закликає не сприймати всерйоз нісенітниці, за поширенням яких вбачається чітка мета Росії - розхитати ситуацію на території, яка фактично є окупованою та підконтрольною їй, звинувативши в цьому нашу державу. Брехня та провокації - один із видів зброї, яким активно користується РФ. Але сьогодні весь світ бачить справжнє обличчя країни-агресора та не вірить заявам ні Росії, ні її сателітів».

У кінці лютого президент України Володимир Зеленський нагадав, що Росія має намір чинити в Молдові переворот, і заявив, що Україна готова допомогти Молдові з Придністров'ям у разі, якщо Росія спробує використати цю територію для відкриття ще одного фронту.