UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Колумбії пішла на переговори з повстанцями з Армії національного визволення

Колумбійський уряд погодився провести переговори з другим за чисельністю угрупуванням повстанців після того, як ті відпустили канадського заручника.

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос заявив, що його уряд готовий почати мирні переговори з повстанським угрупованням Армія національного визволення (ELN).

Заява Сантоса пролунала наступного дня після того, як повстанці відпустили канадського заручника Джернока Уоберта (віце-президента гірничодобувної компанії з Торонто), захопленого близько семи місяців тому.

Повстанці ELN ще наприкінці 2012 року висловили бажання вступити у переговори з урядом, як це раніше зробило інше повстанське угрупування "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC). Однак тоді влада відповіла відмовою, наполягаючи на звільненні всіх заручників.

Коли повстанці відпустили канадця, президент Колумбії привітав цей крок і оголосив, що уряд готовий розпочати діалог з АНО найближчим часом. Окрім того, він висловив готовність відновити діалог з FARC, перерваний раніше у серпні.

Заснована у 1964 році Армія національного визволення є другим за величиною повстанським угрупованням Колумбії після FARC. За оцінками влади, до її складу входить близько 1,5 тис. осіб. Обидва угруповання включені США і ЄС до списку терористичних організацій. У той же час, Куба і Венесуела вважають їх партизанами, які поділяють ідеї Болівара.

ELN не брала участі у мирних переговорах колумбійської влади з представниками FARC на Кубі, однак її лідери висловлювали бажання приєднатися до них. !zn

Читайте також:

Колумбія втратила світове лідерство у виробництві кокаїну

Президент Болівії має намір подати до суду на США за порушення прав людини

Країни Латинської Америки домовилися про створення аналога Євросоюзу