UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада Італії звернеться до суду через порушення поставок вакцини від Pfizer і AstraZeneca

У Pfizer повідомили, що поставки в Італію скоротяться на 29%.

Італія обіцяє чинити тиск на компанії Pfizer і AstraZeneca через невиконання зобов'язань за контрактами, які повідомили, що не зможуть забезпечити обумовлений обсяг поставок вакцини в Європу, заявив міністр закордонних справ країни Луїджі ді Майо в інтерв'ю телерадіостанції RAI.

«AstraZeneca і Pfizer не дотримуються умови договору, ми подамо в суд. Ми будемо чинити тиск на європейському рівні, щоб фармацевти виконали свої зобов'язання », - заявив ді Майо.

За інформацією ді Майо, Італія була першою в Європі за темпами вакцинації, тепер же вони сповільнюються.

Міністр з регіональних проблем Франческо Бочча заявляв минулого тижня, що ніяких односторонніх скорочень без попереднього повідомлення бути не повинно.

Також поставки вакцини Pfizer порушені в таких країнах ЄС, як Швеція, Данія, Фінляндія, Литва, Латвія і Естонія. Там глави держав направили лист до Єврокомісії і зажадали забезпечити своєчасні поставки.

«Така ситуація є неприйнятною. Вона не тільки впливає на заплановані графіки вакцинації, але і знижує довіру до прищеплювальної кампанії », - заявили вони.

Читайте також: В Іспанії через скандал з вакцинацією позачергово, начальник Генштабу ЗС пішов у відставку

Тим часом поставки в Україну ще однієї вакцини від коронавірусу можуть початися в лютому, обіцяє міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За його словами, контракт може бути підписаний найближчим часом.

«Я не виключаю, що у нас буде вакцина ще одного виробника. Сподіваюся, що на цьому тижні ми укладемо договір і тоді зможемо про це розповісти », - заявив глава МОЗ в ефірі телеканалу« Україна 24 »увечері в неділю, 24 січня.