UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війська Асада наступають на Пальміру за підтримки авіації Росії

В РФ запевняють, що сили Асада близькі до відновлення контролю над Пальмірою.

У Росії заявили, що її військові літаки в Сирії вилетіли для підтримки проурядових військ президента Башара Асада в операції по відновленню контролю над містом Пальміра, який контролюється бойовиками угруповання "Ісламська держава".

18 березня представник Міноборони РФ Сергій Рудської заявив, що з російської авіабази в Сирії щодня здійснюється по 25 вильотів для підтримки сирійських військ у цій операції.

Рудської повідомив, що сирійські війська близькі до відновлення контролю над Пальмірою. За його словами, сили Асада зайняли ключові висоти близько Пальміри і відрізали головні маршрути, що ведуть у це місто.

Представник центрального командування антитерористичної коаліції в Сирії полковник Патрік Райдер підтвердив, що США зафіксували певну кількість авіаударів РФ в районі міста Пальміри.

Читайте також: Путін сам викрив свою брехню про те, що в Сирії немає наземних військ РФ - The Guardian

14 березня російський президент РФ Володимир Путін оголосив про виведення російських військ з Сирії, хоча агентство Reuters з посиланням на власні джерела повідомило, що США не бачать ознак підготовки Росії до виведення військ з Сирії. За даними Пентагону, в справжній момент територію країни залишила лише невелика частина військового контингенту РФ.

За повідомленнями ЗМІ, навіть після оприлюдненого виведення основного контингенту ВКС РФ з Сирії,в країні залишиться приблизно тисяча російських військових в якості військових радників армії Башара Асада.