UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вірменські депутати побилися і кидалися пляшками під час обговорення програми уряду: відео

Частину депутатів із сесійної зали вивели співробітники служби безпеки.

У парламенті Вірменії 25 серпня відбулися дві серйозні сутички між депутатами. У хід пішли кулаки і пляшки з водою. Частинк парламентарів із сесійної зали вивели співробітники служби безпеки, повідомляє «Радіо Свобода».

Конфлікт спалахнув під час обговорення програми уряду Нікола Пашиняна. Депутат від правлячої партії «Громадянський договір» Айк Саргсян вирішив покласти відповідальність за поразку Вірменії в Нагорному Карабаху на колишніх міністрів оборони, які «розвели корупцію» у відомстві.

«Я офіційно заявляю, що всі міністри оборони, за яких людину звільняли від служби в армії за гроші або за телефонним дзвінком, є зрадниками Батьківщини», - заявив Саргсян.

«Якби після 2008 року армія розвивалася такими ж темпами, якими вона розвивалася після 2018 року, я впевнений, таких катастрофічних наслідків не було, у нас би було більше 10 років на підготовку», - додав він.

Виступаючого намагався перебити Сейран Оганян, голова опозиційної фракції «Вірменія» і колишній керівник Міноборони.

«Я тобі кажу, ара?», - відповів йому Саргсян. Тоді в виступаючого полетіла пляшка з водою, яку метнув Оганян.

До бійки долучилися і інші депутати. Голова Національних Зборів Ален Симонян оголосив перерву в засіданні. Частину депутатів із сесійної зали вивели співробітники безпеки парламенту, яких викликав спікер.

Читайте також: Азербайджан звинуватив Вірменію у порушенні домовленості про виведення військ з Нагірного Карабаху

За підсумками дострокових виборів 20 партія «Громадянський договір» отримала 71 зі 107 місць у Національних Зборах і право самостійно сформувати уряд. Його знову очолив Нікол Пашинян.

Президент Вірменії Серж Саргсян підписав указ про розпуск парламенту і дострокові вибори на тлі відставки Пашиняна й урядової кризи, що охопила країну після поразки у війні за Нагірний Карабах.

Детальніше про політичну ситуацію у Вірменії - в статті Володимира Кравченка «Слабкий проти слабкого» для читачів ZN.UA.