UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовослужбовець з КНДР втік до Південної Кореї

Він є штабним сержантом.

Північнокорейський солдат 20 серпня перетнув кордон із Південною Кореєю. Він втік на тлі пропагандистської кампанії на кордоні, яку Сеул запустив у відповідь на неодноразові запуски Пхеньяном повітряних куль зі сміттям, повідомляє Yonhap.

Зазначається, що військові Сеула знайшли північнокорейського солдата на північ від демаркаційної лінії у межах демілітаризованої зони. Вони провели операцію, щоб допомогти йому прибути на південь. 

Читайте також: КНДР відкриє кордони для туризму вперше з початку пандемії коронавірусу 

За словами Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї (JCS), з КНДР втік штабний сержант. Там додали, що відповідні органи проводять розслідування того, як відбулось дезертирство.  Жодних незвичайних переміщень північнокорейських військових наразі не виявлено, заявили у JCS.

Раніше у Сеулі заявили, що відновлять пропаганду через гучномовець на кордоні з КНДР. Південна Корея транслюватиме пропаганду з кількох динаміків, розташованих на великих стійках та вмикатиме світові новини про демократичне та капіталістичне суспільство, а також популярну корейську музику. 

Нагадаємо, з травня Північна Корея запустила тисячі повітряних куль зі сміттям у бік Півдня на знак протесту проти “антипхеньянських” листівок, які південнокорейські активісти пересилали через кордон. Одного разу така повітряна куля впала на території комплексу адміністрації президента Південної Кореї.