UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Війна вбиває і тих, хто залишився живим»: У Білорусі запустили антивоєнний флешмоб

Російський диктатор не полишає спроб втягнути білоруського у війну проти України.

© Союз матерів/Telegram
© Союз матерів/Telegram
© Союз матерів/Telegram
© Союз матерів/Telegram
© Союз матерів/Telegram
© Союз матерів/Telegram
© Союз матерів/Telegram

У Білорусі розпочалася акція проти повного втягування країни у війну Росії проти України. Ініціатором антивоєнного флешмобу виступає «Спілка матерів».

Учасниці флешмобу залишають у людних місцях дитячі іграшки, супроводжуючи їх закликами зупинити війну. Фотографії «пікетів» білоруски надсилають організаторам акції, ті публікують їх.

«Війна вбиває і тих, хто залишився живим. Запитайте у матерів», - такий напис поряд із плюшевим ведмежам залишила одна з учасниць акції. «Мій маленький слоник, мій улюблений котик, мій синок. Твоя мама не дозволить відібрати твоє життя. Ми проти війни! Під бомби нехай ідуть Лукавого сини!», – пише інша.

«У Білорусі триває жорстока боротьба з будь-якою незгодою. Тих, хто насмілюється сказати проти влади хоч слово, звільняють, б'ють і навіть можуть засудити до страти. Тому жінки, які зважилися на цю дивовижну акцію, для нас є прикладом», - зазначили організатори акції.

«Союз матерів» закликає всіх білорусів не мовчати та приєднуватися до акції. «Ми маємо показати, що ми проти того, щоб помирали діти. Адже чужих дітей не буває!», - додається у повідомленні.

Читайте також: Білорусь перебуває під загрозою втягування у війну проти України – Зеленський

Нагадаємо, напередодні стало відомо про загибель білоруського добровольця Івана Марчука («Брест»). Командир батальйону «Волат» у складі полку імені Кастуся Калиновського воював за Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ. Разом із побратимами він прикривав відхід військ із Лисичанська, у бою з російськими окупантами Марчук загинув, шестеро білорусів потрапили в полон.