UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відносини з Росією залишаються найскандальнішою складовою української зовнішньої політики - експерти

Скандальним є сам факт існування дипломатичних відносин між воюючими країнами.

Відносини з Росією були і, судячи з усього, залишаться найскандальнішою складової української зовнішньої політики. Власне, скандальним є сам факт існування дипломатичних відносин між воюючими країнами. Все інше - похідна.

Про це у своїй статті для DT.UA пишуть Богдан Яременко, голова правління фонду "Майдан закордонних справ", Олексій Куроп'ятник, Олег Бєлоколос, Олександр Хара, експерти фонду.

На їхню думку, українська влада повинна дати суспільству пояснення, як вона збирається об'єднувати країну і мобілізувати підтримку Заходу на боротьбу проти агресії Росії, маючи низьку політичну легітимність через продовження торгівлі з Росією і низьку підтримку через невміння підвищити рівень життя населення без торгівлі з тією ж РФ.

"Зазначена дилема, очевидно, не може не викликати задоволення в Кремлі і залишає Україну у вкрай важкому стані", - зазначають автори.

Детальніше про виклики перед українською владою і дипломатією читайте в матеріалі Богдана Яременка, Олексія Куроп'ятника, Олега Бєлоколоса, Олександра Хари "Час відповідей, час відповідальності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".