UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення РФ від SWIFT можливо лише в самому крайньому випадку - МЗС Британії

Від запровадження таких заходів постраждає не тільки економіка Росії, але й інших країн.

Глава МЗС Великобританії Філіп Хаммонд заявив, відключення Росії від міжбанківської системи SWIFT є мірою, на яку можна буде піти тільки в самому крайньому випадку.

"Відключення Росії від SWIFT є крайнім заходом" - сказав він в ході спільної прес-конференції з главою МЗС Польщі Гжегожем Схетиной у Варшаві, повідомляє Reuters.

"Це крайній варіант, крім якого є довгий список санкцій, які можуть бути використані до цього. Крім того, правда в тому, що це "палка о двох кінцях"", - додав Схетина.

При цьому Хаммонд підкреслив, що в разі відключення Росії від міжбанківській системі постраждає також економіка інших країн.

"Європейський Союз підтримує єдину позицію щодо санкцій. Вони будуть зберігатися до повного врегулювання ситуації", - додав Хаммонд, також зазначаючи, що Захід підготує нові заходи на випадок невиконання Мінських угод. Схетина підтримав у цьому питанні свого колегу, однак додав, що можливі санкції "немає сенсу обговорювати публічно".

Розмови про відключення Росії від міжнародної системи SWIFT йдуть вже останні кілька місяців. Західні аналітики покладають на цей захід серйозні надії. У Росії вже офіційно почали розробляти план на випадок такого повороту подій.