UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ветеран Том Мур, який зібрав £ 30 млн для британських лікарів, пішов далі і обігнав The Weeknd

99-річний капітан Мур став найстарішим виконавцем в історії, який посів перше місце в чарті Великобританії.

99-річний ветеран Другої світової війни Том Мур, який зібрав понад £ 30 млн для британських лікарів, записав кавер-версію пісні "you'll Never Walk Alone", і вона стала найбільш продаваним синглом у Великобританії цього тижня, повідомляє The Guardian.

Том Мур виконав пісню спільно зі співаком Майклом Боллом і співробітниками національної служби охорони здоров'я Великобританії. Він став найстаршим виконавцем в історії, який займав перше місце в чарті. 30 квітня йому виповниться 100 років.

Пісню записали, щоб відсвяткувати закінчення благодійного марафону Мура по збору коштів для британських лікарів.

99-річний англієць Том Мур пообіцяв до свого сотого дня народження без сторонньої допомоги пройти 2,5 км за своїм подвір'ям і запропонував всім, хто його підтримує, зробити пожертву у фонд допомоги Національної служби охорони здоров'я Великобританії. Всього за добу фанати капітана Мура перерахували медикам £ 70 тис (2 401 986 грн), ветеран

Акція Мура стала популярною в соцмережах і він зібрав значно більше £ 30 млн.

"you'll Never Walk Alone" - пісня 1945 року з американського мюзиклу "Карусель" композитора Річарда Роджерса і поета Оскара Хаммерштайна. У Британії вона найбільш відома, як гімн вболівальників футбольного клубу "Ліверпуль" і виконується футбольними фанатами у всьому світі.

Записаний кавер відразу піднявся в п'ятірку чарту Великобританії. На перше місце пісня вийшла після того, як The Weeknd, який очолював топ c "Blinding Lights", закликав передплатників у Twitter проголосувати за Мура, подарувавши йому перше місце на столітній ювілей.

Раніше королева Великобританії Єлизавета II зверталася до британців у зв'язку з пандемією COVID-19. Королева подякувала співгромадян, які прислухалися до рекомендацій уряду і залишаються вдома, а також сказала, що "Найкращі дні повернуться".