UA / RU
Підтримати ZN.ua

Верховний суд Пенсільванії відхилив позов передвиборного штабу президента США Дональда Трампа

Ця поразка стала останнім у низці судових рішень за позовами команди Трампа.

Верховний суд Пенсільванії відхилив позов передвиборного штабу чинного американського президента Дональда Трампа, в якому говорилося про незаконне позбавлення представників можливості спостереження за підрахунком голосів в Філадельфії, передає "Інтерфакс".

"Ми вирішили, що рада не діяв незаконно при розробці власних правил, які регулюють розміщення представників кандидатів, так як виборчий кодекс не дає мінімальні параметри відстані для розміщення таких представників", - повідомили в суді.

До цього в штабі Трампа говорили про подачу в суд на виборчий рада Філадельфії. У позові йшлося про те, що спостерігачі були змушені стояти занадто далеко - близько 4,5-5 м, а це не дозволило їм добре виконувати свої обов'язки.

Суд першої інстанції штату відхилив доводи кампанії. Але проміжний апеляційний суд скасував це рішення і поставив дозволити представникам виборчої кампанії спостерігати за процесом на відстані 1,8 метрів.

Рада Філадельфії подав апеляцію в ВС штату, який виніс рішення на його користь 17 листопада.

Ця поразка стала останнім у низці судових рішень за позовами команди Трампа, повідомляє джерело.

Читайте також: Трамп знову помилково стверджує, що перемагає на виборах президента США

Раніше Дональд Трамп визнав перемогу свого конкурента, демократа Джо Байдена на виборах президента США. Відповідний пост Трап опублікував на своїй сторінці в Twitter.

Проте, 45-й президент не був би самим собою, якби не залишив застереження. Так, за його словами, Байден виграв лише завдяки «фальсифікацій» і «відсутності спостерігачів».

«Він переміг, тому що вибори були сфальсифіковані. Не було ніяких спостерігачів за голосуванням і підрахунком голосів », - стверджує Трамп.

Дісталося від Трампа і виробникові програмного забезпечення для голосування, приватної компанії Dominion. За його словами, репутація у компанії «погана», оснащення - «паскудне», а контролюють її «радикальні ліві».