UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великобританія витратить £80 млрд на модернізацію збройних сил

У Міноборони стурбовані наявністю сучасної зброї у терористів інших країн.

Влада Великобританії планує вкласти £ 80 млрд в модернізацію збройних сил, про що пише газета The Telegraph, посилаючись на доповідь Міноборони Global Britain in a Competitive Age.

За даними видання, £80 млрд тут витратять на модернізацію армії до 2025 року. А за 10 років уряд країни вкладе в оборону £200 млрд.

Модернізація танків і придбання бойових фрегатів - перше, що планує зробити уряд в цьому напрямку. Також тут збільшать кількість ядерних боєголовок для мобілізації в разі військової загрози, і дронів-камікадзе.

«Технології поширюються, нас це турбує. У всіх терористів є сучасне обладнання і дрони-вбивці », - повідомило джерело.

Доповідь посадової особи поки не опублікована. Документ оприлюднять з 15 березня. Відомо, що перша його частина складається з військової доктрини прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, а друга являє собою покроковий план Міноборони із модернізації.

Читайте також: Велика Британія проектує для України ракетні катери

Раніше ми повідомляли, що Британія починає відчувати реальні наслідки Brexit. Великобританія і ЄС все ще не можуть налагодити торговельні відносини після Brexit. Експорт товарів Великобританії до Європейського Союзу зменшився на 40%, тоді як імпорт скоротився майже на 30%. Незважаючи на те, що велика частина цього падіння являє собою наслідки пандемії коронавируса, значна частина таких негативних тенденцій відображає нову реальність після Brexit.