UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ведеться робота з тим, щоби Німеччина підтримала створення трибуналу для РФ – Макеєв

Політичні заяви важливі, але важливі й кроки на підтримку.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв заявив, що українська сторона веде роботу для того, щоби Берлін підтримав ідею створення спецтрибуналу за воєнні злочині скоєні на території України. Про це повідомляє Укрінформ.

"Я б не став зараз анонсувати якісь доленосні рішення, але ту тему, яку ви порушили, про підтримку Німеччиною створення трибуналу щодо злочину агресії, ми також просуваємо" – зазначив посол.

Як повідомив Макеєв, минулого тижня в Берліні була група народних депутатів, представників МЗС з послом з особливих доручень Антоном Кориневичем, представники громадянського суспільства.

"Ведеться робота з тим, щоби Німеччина підтримала створення такого трибуналу. Політичні заяви важливі, але важливі й кроки на підтримку" – підкреслив український дипломат.

"Я впевнений, що Німеччина обов’язково підтримає створення такого трибуналу, тому що в останній заяві міністрів юстиції G7, які зустрічалися в Берліні також минулого тижня, чітко говорилося про необхідність притягнення Росії до відповідальності за злочини, які вона вчиняє в Україні. А Німеччина – це держава з прекрасним розумінням того, що таке верховенство права, що означає міжнародне право" – додав він.

Читайте також: Дезертири з Серпухова: ISW провів паралелі між наративами “Групи Вагнера” та Кремля

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ФРН хоче стати гарантом безпеки Європи, позаяк саме такого кроку від країни очікують союзники.