UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені заявили про розробку вакцини від вірусу Ебола

Надати вакцину громадськості таїландські медики планують другого жовтня на прес-конференції.

Вчені з Таїланду заявили про розробку вакцини проти вірусу Ебола. Фахівцям вдалося "отримати антитіла для боротьби з хворобою, викликаною вірусом " Ебола". Станом на 27 вересня від вірусу вже загинули більше 3 тисяч чоловік.

При цьому таїландські ЗМІ з посиланням на джерела в медичних колах повідомляють, що для проведення досліджень смертоносний вірус в королівство не привозили. За їх даними, дослідження проводилися з родинним вірусом, що викликає геморагічну лихоманку.

Медики поки зберігають свою таємницю і обіцяють розповісти все про свою вакцину не раніше, ніж 2 жовтня на прес-конференції.

Багато хто ставиться скептично до заяви таїландських медиків, запевняючи, що вакцина швидше за все буде носити профілактичний характер. Однак є й ті, хто з надією очікує заявленої прес-конференції.

Відзначимо, що на даний момент спеціального лікування лихоманки Ебола або вакцини проти неї досі не існує. Жодна з великих фармакологічних компаній не вклала гроші в розробку вакцини проти вірусу Ебола, так як подібна вакцина потенційно має дуже обмежений ринок збуту і не обіцяє великих прибутків

Нагадаємо, всього від захворювання померли за станом на 23 вересня 3 тисячі 091 осіб, захворіли 6 тисяч 574.

Найбільш сильно вражені спалахом захворювання західноафриканські країни Гвінея, Ліберія і Сьєрра-Леоне. У Гвінеї кількість хворих досягла 1 тисячу 074, померлих - 648, у Ліберії захворіло 3 тисячі 458, померли 1 тисяча 830, в Сьєрра-Леоне захворіли 2 тисячі 021, померли 605 осіб. У Нігерії захворіло 20 осіб, померли 8, у Сенегалі захворів один чоловік, летальних випадків на даний момент немає.

Спалах лихоманки була зареєстрована в березні 2014 року в Гвінеї. Пізніше захворювання поширилося на Ліберії і Сьєрра-Леоне. В цих країнах як і раніше, фіксуються нові випадки зараження.

Як повідомлялося раніше, загроза лихоманки Ебола наблизилася до України. У одного з членів екіпажу "Western Copenhagen", який знаходиться в Чорному морі в районі Одеси, підозрюють вірус Ебола. Через загрозу зараження судно не пускають в українські порти. !zn