UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Вакцини вже в дорозі": Трамп дав добро постачанню препарату від компанії Moderna

У вакцини Moderna більше переваг, ніж недоліків.

Президент США Дональд Трамп заявив, що вакцина проти COVID-19 від американського виробника Moderna отримала схвалення.

За його словами, поставки препарату населенню "починаються негайно", написав Трамп в Twitter.

"Європа і інші частини світу сильно постраждали від китайського вірусу - Німеччина, Франція, Іспанія та Італія. Вакцини в дорозі!!!... Вакцина Moderna схвалена. Поставки починаються негайно", - написав він.

Раніше Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) вже схвалило вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech.

Експерти FDA вирішили, що у вакцини Moderna більше переваг, ніж недоліків. Препарат здатний забезпечити 94% захисту від хвороби.

Масова вакцинація від COVID-19 стартувала в США на поточному тижні. За даними Університету Джонса Хопкінса, в країні зареєстровано 17,2 млн хворих з початку пандемії, а померли 310,8 тисяч заражених. Одужали 36 тисяч.

Читайте також: Уряд Бельгії випадково опублікував ціни, за якими ЄС закупить вакцини від ковіду

Нагадаємо, американська корпорація Johnson & Johnson запустила в повному обсязі фінальні випробування вакцини від коронавірусу.

Перші проміжні результати дослідження будуть оприлюднені до кінця січня 2021 року.

А міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Шпан заявив, що Європейський Союз може почати вакцинації від коронавірусу вже 27 грудня.

Йдеться про вакцину від компаній Pfizer і BioNTech. Регулятор почав розглядати документи для реєстрації препарату раніше запланованої дати. Європейське агентство лікарських засобів перенесло засідання з питання про ефективність і безпеку вакцини з 29 на 21 грудня.

Детальніше про те, чи потрібен Україні локдаун, а також яким він повинен бути ZN.UA поспілкувалося з керівником Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишнім заступником міністра охорони здоров'я часів Уляни Супрун Павлом Ковтонюком. Подробиці - в інтерв'ю Алли Котляр "Нас чекає тривалий період дуже важкою реабілітації".