UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вакцина Pfizer виявилася ефективнішою, ніж вважали два тижні тому – FT

Вона показала 95% ефективності на завершальному випробуванні

Американська компанія Pfizer оголосила, що ефективність розроблюваної нею вакцини проти коронавірусу COVID-19 на завершальній стадії клінічних випробувань склала 95%, пише газета Financial Times.

Під час третьої фази випробувань Pfizer і німецького партнера BioNTech з'ясувалося, що вакцина ефективна в запобіганні симптоматичного COVID-19 на 95%. Перед цим компанії заявляли про 90% ефективності.

У спільній заяві йдеться, що у понад 40 тисяч дорослих отримали дві дози вакцини. У них не виявили серйозних побічних ефектів.

Ця вакцина від Pfizer і BioNTech буде надана на схвалення в регулюючі органи протягом декількох днів.

Pfizer раніше заявляла про намір подати заявку на схвалення вакцини в Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США вже до третього тижня листопада.

Moderna оголосила в понеділок, що попередній аналіз показує, що її експериментальна вакцина проти COVID-19 майже на 95 відсотків ефективна в запобіганні захворювань, в тому числі важких випадків. Ця новина з'явилася через тиждень після того, як фармацевтичний гігант Pfizer і його німецький партнер BioNTech підняли фондовий ринок і надії людей з новиною про те, що їх вакцина ефективна більш ніж на 90%.

Компанії Pfizer та Moderna, дослідження яких фінансуються урядом США, приступили до останньої третьої фази клінічних випробувань в кінці липня. Влада США вже закупили великі партії вакцини та готові почати розподіляти їх по країні, як тільки препарат буде схвалений до застосування.