UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні закінчується термін воєнного стану

Воєнний стан діяв з 14 годин 26 листопада на території 10 областей України.

У середу, 26 грудня, завершується термін дії воєнного стану, який було запроваджено після інциденту у Керченській протоці у десяти областях України.

Воєнний стан було введено терміном на 30 діб з 14.00 26 листопада у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській.

Нагадаємо, що 25 листопада російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських сил Збройних сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя. В результаті цього кілька українців отримали поранення, усіх 24 моряків заарештували за нібито "незаконне перетинання держкордону РФ".

26 листопада Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 днів у 10 областях, а також у внутрішніх водах України в акваторії Азовського моря. Закон про введення воєнного стану набув чинності 28 листопада.

Про підґрунтя введення ВС читайте у статті Сергія Рахманіна "Колаптоїдний воєнний стан" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".