UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери отримали доступ до особистої інформації про громадян США, Британії та Канади — NBC News

Було подано колективний позов проти компанії, з якої трапився витік цих даних.

Вперше про ймовірний витік стало відомо у квітні, коли хакерська група USDoD заявила на веб-форумі, що отримала доступ до бази даних, яка містила інформацію про кожну людину в США, Великій Британії та Канаді. В результаті витоку могла бути розкрита величезна кількість номерів соціального страхування. Тому цей інцидент набув широкого розголосу і почав поширюватися в ЗМІ та соціальних мережах.

1 серпня було подано колективний позов проти компанії National Public Data, яка є частиною групи компаній, що займаються збором і продажем особистої інформації людей, як правило, без їхнього відома, йдеться в матеріалі NBC News.

Читайте також: ФБР розслідує факти зламу хакерами виборчих штабів кандидатів у президенти США

Позов звинувачує компанію в тому, що вона отримала особисту інформацію позивачів без їхнього відома і дозволу, що є типовою практикою для брокерів даних, а також не забезпечила належний захист цієї інформації від хакерів. Компанія National Public Data не надала коментарів на запит щодо цього питання.

Читайте також: У ЄС зросла кількість кібератак, до багатьох із них причетна РФ 

"Колективний позов викликав розповсюдження неперевіреної інформації про те, що в результаті витоку даних цього року були оприлюднені номери соціального страхування всіх громадян США. Однак попередній аналіз фахівців показав, що витік може містити часткові або неточні дані поряд з деякою достовірною інформацією, що ускладнює визначення реального масштабу витоку", — пише NBC News.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що російські хакери атакували сайт іспанської компанії, що ремонтує танки для України. Росіяни заявили, що "направили DDoS-ракети" на "русофобську Іспанію".