UA / RU
Підтримати ZN.ua

В США штам «Омікрон» спровокував рекордну госпіталізацію дітей — Associated Press

Новий штам коронавірусу швидко поширюється.

У США госпіталізували рекордну кількість дітей, інфікованих штамом коронавірусу «Омікрон», повідомляє Associated Press.

У Сполучених Штатах з 22 по 28 грудня з коронавірусом госпіталізували в середньому 378 дітей віком до 17 років на день. Це на 66% більше, ніж минулого тижня, згідно з повідомленням Центрів контролю і профілактики захворювань США (CDC).

Попередній максимум госпіталізацій дітей, інфікованих коронавірусом під час пандемії був зафіксований ще на початку вересня, коли в середньому до лікарень потрапляли на день 342 дитини.

Через два місяці після схвалення вакцинації дітей віком від 5 до 11 років майже 14% повністю вакциновані, згідно з даними Центрів контролю і профілактики захворювань. Серед підлітків віком від 12 до 17 років цей показник становить близько 53%.

Дослідження Центрів контролю і профілактики захворювань підтвердило, що серйозні побічні ефекти після отримання щеплення вакциною Pfizer серед дітей від 5 до 11 років трапляються рідко.

Епідеміолог Альберт Ко заявив, що низький рівень вакцинації серед дітей - це питання часу. В США щеплення дітей молодшого віку від коронавірусу схвалили тільки в листопаді.

Загальна кількість нових випадків ковіду в США зросла. Проте, попередні дані свідчать, що штам «Омікрон» викликає легший перебіг хвороби, ніж інші варіанти коронавірусу.

Читайте також: ВООЗ заявила про можливість «цунамі» заражень «Дельтою» та «Омікроном»

Директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США доктор Ентоні Фаучі заявив, що пікові показники захворюваності на варіант коронавірусу «Омікрон» у країні, ймовірно, спостерігатимуться наприкінці січня.

За словами Фаучі, технічно можливо, що «Омікрон» може прискорити кінець пандемії, якщо виявиться, що цей варіант з його високим ступенем передачі замінює інші штами вірусу, що спричиняють більш серйозні випадки хвороби.