UA / RU
Підтримати ZN.ua

В результаті ізраїльського авіаудару в секторі Гази загинула ціла родина

Ізраїль оголосив евакуацію через наміри атакувати бойовиків.

Ізраїльський авіаудар по Газі у суботу, через кілька годин після того, як посередники висловили оптимізм щодо угоди про припинення вогню,  вбив щонайменше 18 людей, усі вони з однієї сім’ї. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, загинули члени родини Самі Джавадв  аль-Еджлахва – постачальника, який співпрацював із ізраїльськими військовими, щоб доставляти до Гази м’ясо та рибу. Серед загиблих дві його дружини, 11 їхніх дітей віком від 2 до 22 років, бабуся дітей і троє інших родичів, 

За словами сусіда чоловіка, в момент обстрілу в будинку та на складі перебували понад 40 мирних жителів.

Ізраїльські військові, які рідко коментують окремі удари, заявили, що вразили «інфраструктуру терористів» у центрі Гази, звідки останніми тижнями були випущені ракети в бік Ізраїлю. 

Речник ізраїльської армії Авічай Адрі повідомив про чергову масову евакуацію в частині центральної частини Гази. У дописі на X він сказав, що палестинці в районах міського табору біженців Магазі та навколо нього повинні залишити його. За словами речника, бойовики вели ракетний обстріл з цих місць і військові готуються дати відповідь.

Читайте також: ХАМАС й Ізраїль "дуже далеко один від одного" для досягнення угоди про припинення вогню — колишній радник Трампа з національної безпеки

Офіційні особи Сполучених Штатів, Єгипту та Катару завершили дводенні переговори про припинення вогню та висловили надію на досягнення угоди. У спільній заяві йдеться, що представлена ​​пропозиція щодо подолання розбіжностей між Ізраїлем і ХАМАС буде розглянута наступного тижня у Каїрі.