UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Пентагоні відповіли на погрози РФ щодо знищення систем Patriot

Там зауважили, що провокаційна риторика Кремля не зупинить США від надання Україні військової допомоги.

Україна може отримати від США сучасні системи протиракетної оборони Patriot вже найближчим часом і це неабияк непокоїть Москву. Після повідомлень про ймовірне постачання озброєнь у західній пресі, у Кремлі вже встигли пригрозити Штатам знищенням “патріотів”, назвавши їх “законною ціллю”, яка нібито загрожує Росії. У Пентагоні відповіли, нагадавши, що саме росіяни є агресором у війні проти України, тому подібні заяви з їхнього боку є цинічними і ніяк не вплинуть на військову допомогу Вашингтона Києву. Про це сказав прессекретар Пентагону Пет Райдер під час брифінгу для журналістів. Його цитує CNN.

За словами чиновника, Росія усім своїм виглядом демонструє, що не має наміру відмовлятися від власних загарбницьких амбіцій, хоча могла б зробити це вже давно. Райдер наголосив, що саме РФ розпочала війну і вона спроможна завершити її вже сьогодні, але не робить цього. Саме тому звинувачення на адресу США з боку кремлівських посадовців звучать безглуздо і цинічно. 

“Я вважаю іронічним і дуже промовистим те, що офіційні особи країни, яка жорстоко напала на свого сусіда, здійснивши незаконне та неспровоковане вторгнення, навмисно спрямоване на вбивство невинних цивільних осіб, а також руйнування цивільної інфраструктури, що саме вони вирішили використовувати такі слова, як “провокація”, щоб описувати оборонні системи, призначені для порятунку життів і захисту мирних жителів”, – зауважив Райдер. 

Він додав, що агресивна риторика Москви не змусить США відмовитися від намірів надавати Україна необхідну зброю. 

Читайте також: Можливості системи ППО Patriot, яку має отримати Україна, обмежені – АР

Про те, що таке системи Patriot і чим вони можуть бути корисними для України можна прочитати в окремому матеріалі ZN.UA.