UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МЗС Британії засумнівалися, що Путін контролює свою війну проти України

У Лондоні обіцяють, що будуть підтримувати Україну й далі, так само як і всі союзники в НАТО.

До заяв Владіміра Путіна про початок мобілізації в Росії, а також про проведення фальшивих «референдумів» на окупованих українських територіях, потрібно поставитися серйозно.

Про це, як пише Washington Post, сказала заступник міністра закордонних справ Великої Британії Джилліан Кіган, допустивши, що російський автократ втрачає контроль над ситуацією, яка розгортається в Україні.

«Вочевидь, ми повинні серйозно поставитися до цього, тому що, здаєте, не ми контролюємо ситуацію. Я не впевнена, чи він сам насправді її контролює. Це очевидна ескалація», - сказала Кіган, додавши, що деякі слова, які використав російський лідер, «викликають певне занепокоєння».

Читайте також: Дипломати Заходу про мобілізацію в Росії і «референдуми»: все це Путіну не допоможе

«В Україні триває незаконна російська війна», - наголосила вона, додавши, що іншим країнам потрібно зберігати спокій, а Велика Британія продовжить підтримувати українців.

«Звісно ж, ми будемо й далі на боці України, як і всі наші союзники в НАТО», - запевнила Кіган.

Нагадаємо, президент РФ Владімір Путін у відеозверненні 21 вересня оголосив часткову мобілізацію у країні. За словами кривавого президента, указ про часткову мобілізацію вже підписано. Мобілізаційні заходи в країні, яка вбиває мирне населення України, розпочнуться вже сьогодні.